Καρδαμύλη-Νότια Πελοπόννησος

Η Καρδαμύλη είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη, στη νότια Πελοπόννησο, 35 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας και διατηρήθηκε ως μικρή ή μεγάλη πόλη περισσότερο από 3.000 χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης καθώς και σημαντικό τουριστικό κέντρο. Η Καρδαμύλη είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη ποικιλία τοπίων, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διαμονή στο χωριό είναι άνετη, ευχάριστη και πλούσια σε εικόνες κι εμπειρίες. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει καταπράσινες πλαγιές, υπέροχες παραλίες, περιποιημένα πέτρινα αρχοντικά παραδοσιακής μανιάτικης αρχιτεκτονικής, λιθόστρωτα δρομάκια, κατάφυτους κήπους και το πανέμορφο γραφικό λιμανάκι του χωριού.Είναι μια μαγευτική περιοχή με ιστορική καταγωγή που διατηρεί το προομηρικό της όνομα και αναφέρεται στον Όμηρο ως πρώτη από τις "επτά ευνομούμενες και καλώς κατοικούμενες πόλεις" που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.

Η Καρδαμύλη είναι σήμερα ένας  δημοφιλής τουριστικός προορισμός της νότιας Πελοποννήσου, με πολλά αξιοθέατα, που τα εκτιμούν Έλληνες και ξένοι. Έχει μία πλήρη για τον πληθυσμό της οργάνωση: ειρηνοδικείο, ταχυδρομείο, δημοτικό, γυμνάσιο, και ολοένα αναπτύσσεται για να δεχτεί περισσότερους ξένους. Είναι έδρα του νέου Δήμου Λεύκτρου, έχει πληθυσμό 574 κατοίκους (απογραφή 1991) ο οποίος πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της σημαντικής τουριστικής ανάπτυξης.

Πώς πάμε στην Καρδαμύλη;


Στην Καρδαμύλη μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς ,η διαδρομή από την Αθήνα διαρκεί τρεισήμισι περίπου ώρες {εδώ πατήστε για τα δρομολόγια Αθήνα-Καλαμάτα http://www.ktelmessinias.gr/?module=default&pages_id=24&lang=el } ή με αεροπλάνο με καθημερινές  πτήσεις Αθήνα-Καλαμάτα από την aegean.airways { http://el.aegeanair.com }.

Στην Καρδαμύλη μπορούν πλέον να φτάσουν πολλοί επισκέπτες από διάφορες ευρωπαικές χώρες εύκολα και γρήγορα, αφού το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνδέεται με αυτές με απ' ευθείας πτήσεις.

H AEGEAN AIRLINES, η οποία θα έχει την περισσότερη πτητική δραστηριότητα, θα πραγματοποιεί πτήσεις στους προορισμούς Στοκχόλμη Σουηδίας, Γκέτερμποργκ Σουηδίας, Μόναχο Γερμανίας, Μόσχα Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη Ρωσίας, Κίεβο Ουκρανίας, Τελ Αβίβ Ισραήλ και Αθήνα.

Η EASY JET (εταιρεία χαμηλού κόστους) θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς Λονδίνο.

H RAYAN AIR (εταιρεία χαμηλού κόστους) θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Μιλάνο Ιταλίας.

Η ΤHOMAS COOK θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο και Μάντσεστερ Ηνωμένου Βασιλείου.

Η TRANSAVIA AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Άμστερνταμ Ολλανδίας.

Η AUSTRIAN θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Βιέννη Αυστρίας.

Η SKANDINAVIAN θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Όσλο Νορβηγίας.

Η TRAVEL SERVICES θα εκτελεί πτήσεις από και προς την Πράγα Τσεχίας.

Η NIKI AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Βιέννη Αυστρίας.

Η GERMANIA AIRLINES εκτελεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο Ηνωμένου Βασιλείου.

Η URAL AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς την Αγία Αικατερίνη (Ekaterinigbourg) Ρωσίας.

Η ASTRA AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη καθημερινά, εκτός Τρίτης, σε όλη τη διάρκεια του θερινού ωραρίου.